Studiebollen, schaf snel een (nieuwe) computer aan!
maandag 23 januari 2012 15:17 PDF Afdrukken E-mail
Schaf computer aan!Wilt u als student nog profiteren van een belastingvoordeel, dan is nu het moment aangebroken om de aanschaf van een computer voor uw studie te overwegen. Het kabinet is van plan om deze aftrekpost in de toekomst te schrappen.

Wanneer u een studie volgt voor een (toekomstig) beroep mag u u allerlei kosten, zoals de aanschaf van een computer, van de inkomstenbelasting aftrekken. Regel is dat u de computer speciaal voor uw studie nodig heeft en deze in drie jaar 'afschrijft', verminderd met 10% restwaarde. Zie de website van de Belastingdienst voor de andere voorwaarden.

Het kabinet wil de aftrek van computers en randapparatuur zoals printers gaan verbieden omdat deze zaken volgens de staatssecretarissen van Onderwijs en Financiën een hoog privé-karakter hebben.  Alleen cursus-, college- en examengeld, promotiekosten en leer- en beschermingsmiddelen die door de onderwijsinstelling worden verplicht blijven aftrekbaar. Wanneer de afschaffing precies ingaat is nog niet bekend. Het wetsvoorstel is pas ingediend bij de Tweede Kamer.
 
® 2011 FiscaalvoorU | Ottergraaf 7 | 5032 EC TILBURG | Telefoon: 013-5920442