Betalingsproblemen? Belastingdienst hanteert soepeler uitstelbeleid
maandag 25 februari 2013 21:17 PDF Afdrukken E-mail
PortemonnaieWanneer u als ondernemer betalingsproblemen heeft, kunt u onder omstandigheden uitstel van betaling krijgen voor uw belastingschulden. Vanaf dit jaar hanteert de Belastingdienst een soepeler uitstelbeleid.
 
Kort uitstel van betaling
Heeft u tijdelijk betalingsproblemen dan kunt u de Belastingdienst niet alleen schriftelijk, maar voortaan ook telefonisch verzoeken om kort uitstel van betaling. Dit uitstel bedraagt maximaal vier maanden voor openstaande belastingaanslagen. Er gelden wel wat voorwaarden:
 
1.     De totale openstaande belastingschuld moet minder zijn dan € 20.000.
2.     U mag geen dwangbevel hebben gekregen voor een openstaande belastingschuld. Is dit wel het geval dan kunt u een verzoek indienen bij de Ontvanger van de Belastingdienst.
3.     In de openstaande schuld mag geen vergrijpboete zijn opgenomen.
4.     U moet de afgelopen twee tijdvakken uw aangiften op tijd hebben gedaan.
5.     Kort uitstel is in principe niet mogelijk voor een voorlopige aanslag, behalve als u deze in 1 termijn moet betalen.
 
Langer uitstel
Voor betalingsregelingen met een een langer looptijd hoeft u niet langer aan te tonen dat uw betalingsproblemen zijn veroorzaakt door de economische crisis. Voor langer uitstel heeft u wel een verklaring van een derde nodig, bijvoorbeeld uw accountant en u moet in principe voor de hele belastingschuld zekerheid kunnen geven.

 
® 2011 FiscaalvoorU | Ottergraaf 7 | 5032 EC TILBURG | Telefoon: 013-5920442