Fiscaal voordeel voor de milieubewuste ondernemer
maandag 25 februari 2013 21:27 PDF Afdrukken E-mail
groene energieDe milieulijst en de energielijst voor 2013 zijn gepubliceerd. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat op één van deze lijsten voorkomt, dan levert u dat een extra investeringsaftrek op, waardoor u minder inkomsten-of vennootschapsbelasting betaalt.
 
Energie-investeringsaftrek
Investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen dan heeft u mogelijk recht op de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Het bedrijfsmiddel moet dan wel voorkomen op de Energielijst. Met de EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het bedrag aan energie-investeringen moet dan in 2013 wel meer zijn dan € 2.300. Het maximuminvesteringsbedrag is € 118 miljoen.
 
Klik hier voor de Energielijst 2013
 
Milieu-investeringsaftrek en Vamil
Investeert u in een milieuvriendelijk product of bedrijfsmiddel dat voorkomt op de Milieulijst dan heeft u mogelijk recht op de Milieu-Investeringsaftrek (MIA). Afhankelijk van de categorie waarin uw milieu-investering valt kunt u tot  maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om 75% van de investering willekeurig af te schrijven (Vamil).
 
Klik hier voor de Milieulijst 2013
 
Tip:
Naast de EIA of de MIA kunt u ook de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toepasen. Een investering kan echter niet zowel voor de EIA als voor de MIA in aanmerking komen.
 
Aanvraag eenvoudiger
Het aanvraagformulier van de EIA en MIA\Vamil is vereenvoudigd. Samenwerkingsverbanden, zoals een maatschap of vof, hoeven nog maar één aanvraag in te dienen per (gezamenlijke) investering.

 
® 2011 FiscaalvoorU | Ottergraaf 7 | 5032 EC TILBURG | Telefoon: 013-5920442